PRINCE2® Foundation

Sep 26, 2011 Comments Off by

Projectmatig werken wordt gezien als een oplossing voor een scala aan problemen. Te pas en te onpas worden er projecten gestart. Projectmanagement en werken in projecten wordt steeds actueler binnen organisaties.

PRINCE2® is een generieke werk-methode voor projectmanagement en is toe te passen op alle typen projecten. PRINCE2® certificering biedt uitstekende mogelijkheden om door te groeien in projectmanagement en in uw professionele carrière.

Acceptatie PRINCE2®
PRINCE2® wordt wereldwijd?gebruikt in 69 landen en is vertaald naar 35 talen. PRINCE2® is een van de drie meest gebruikte project-management methodieken ter wereld. Veel nationale overheden geven de voorkeur aan PRINCE2® als projectmanagementmethodiek voor het beheersen van eenvoudige en complexe projecten.

Cursusdoel:
De PRINCE2® Foundation cursus beslaat drie dagdelen. De deelnemer wordt inzicht gegeven in de diverse PRINCE2® principes, thema’s en processen en hun onderlinge samenhang op basisniveau. Na afloop van de cursus is de deelnemer bekend met de PRINCE2® principes en in staat deze praktisch toe te passen. Aan de hand van een rode draad casus worden de nieuw verworven inzichten omgezet in praktijk. Tevens wordt de deelnemer middels een examentraining voorbereid op het corresponderende examen. De cursus wordt gegeven door een ervaren projectmanager, die tevens gecertificeerd is als PRINCE2® trainer.

Doelgroep:
De cursus is vooral gericht op de ZZP’er die in zijn functie te maken heeft of krijgt met PRINCE2® projecten.

Cursusinhoud:
•PRINCE2® processen: Starting up a Project, Initiating a Project, Directing a Project, Controlling a Stage, Managing Product Delivery, Managing Stage Boundaries, Closing a Project;
•PRINCE2® thema’s: Organisation, Business Case, Risk, Quality, Change, Progress, Plans;
•PRINCE2® principles: Business justification, Experience, Roles and Responsabilities, Management by Exeption, Management by Stages, Product focus, Tailoring;
•Examentraining.

Diploma:
De cursus leidt op voor het gelijknamige examen. Eye 4 Improvement neemt het PRINCE2® Foundation examen af onder auspiciën van APMG Benelux.

Beoordeling van de training:

ZZP-Train is een label van Eye 4 Improvement. Eye 4 Improvement is Affiliate van Key Result.

PRINCE2®, Projectmanagement
ZZP-Train is een initiatief van Eye 4 Improvement. Met de ZZP-Train bieden we een breed aanbod van trainingen aan, specifiek aan zelfstandigen. Door een fijne samenwerking met trainers en andere bedrijven kunnen wij een breed, sterk aanbod van trainingen doen. Hiermee kan de ZZP-Train dé opleider zijn en blijven voor de hele carrière van zelfstandigen.